Novosti

Moderan kokpit novog Renault Austral

Moderan kokpit novog Renault Austral
Foto: Renault | Moderan kokpit novog Renault Austral
N.N.

​Dizajnerski crtež otkriva moderan kokpit novog SUV-a.

Renault se već neko vrijeme sprema da zamijeni Kadjar modelom Austral, a u nastavku "tizer" kampanje objavio je dizajnerski crtež enterijera novog modela.

Očekivano, u unutrašnjosti dominira digitalna komandna tabla sa dva ekrana, slično kao kod električnog modela Megane E-Tech.

Veliki centralno pozicionirani displej multimedijalnog sistema zauzima veći dio središnje konzole, a karakteriše ga nepravilan geometrijski oblik. Kupcima će na raspolaganju biti OpenR Link interfejs sa Android Auto i Apple CarPlay funkcijama.

Renault tvrdi da će se do 90% sadržaja ovog ekrana dolaziti pomoću 1 ili 2 "klika".

Drugi digitalni ekran nalazi se na mjestu klasične instrument table, u fokusu pogleda vozača.

Minimalistički kokpit upotpunjava novi volan za zaravljenim gornjim i donjim dijelom.

Renault Austral će vlasnicima nuditi nekoliko odjeljaka za skladištenje stvari u kabini ukupne zapremine preko 30 litara.

Za veću praktičnost, novi SUV imaće još jednu korisnu funkciju koju uglavnom povezujemo sa minivan vozilima - kliznu zadnju klupu.

Sve u svemu, utisak je da kabina ima daleko moderniji izgled u poređenju sa mehanički srodnim Nissanom Qashqai, koji je tek odnedavno na putevima.

Više detalja i nove fotografije očekujemo uskoro, s obzirom da je Renault najavio da će Austral u evropske prodajne salone stići već ovog proljeća, prenosi B92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije