Novosti

Možda je u kineskim rukama, ali je zablistao (VIDEO)

Možda je u kineskim rukama, ali je zablistao (VIDEO)
Foto: MG promo | Možda je u kineskim rukama, ali je zablistao (VIDEO)

Najavljen je kao koncept još 2021. godine, a onda je ove godine osvanuo u produkcijskom izdanju, na Gudvud festivalu brzine.

Iza nekada čuvenog imena sa ostrva danas stoji kineski SAIC, koji je na najbolji mogući način komercijalizovao nekada britanski brend i sopstveno znanje. Od nekoliko novih modela, od kojih mnogi bilježe drastičan porast prodaje na evropskom tlu, možda je najzanimljiviji MG Cyberster.

Najavljen je kao koncept još 2021. godine, a onda je ove godine osvanuo u produkcijskom izdanju, na Gudvud festivalu brzine. Ubrzo su objavljeni tehnički podaci, a sada su obavljeni i prvi testovi.

Cyberster je električni kupe i prvi sportski MG koji se pojavio na tržištu nakon tri decenije pauze. Naime, toliko je prošlo od kada je ovaj brend predstavio posljednji sportski model (baziran na Roveru).

Ovo je sada daleko složeniji proizvod i jedan od onih modela koji bi mogli označiti prekretnicu u kineskoj auto-industriji.

Pokreću ga dva elektromotora koji zajedno proizvode 544 KS i 725 Nm. Reč je o verziji sa AWD pogonom, a ubrzanje do 100 km/h je 3,2 sekunde.

Ova opcija ima bateriju od 77 kWh sa kojom je domet prema kineskom CLTC-u odličnih 580 km.

Masa vozila nije mala, skoro dvije tone, ali se automobil na putu ponaša odlično. Dio zasluga pripada provjerenoj mehanici, uključujući i Brembo kočnice, ali i stručnom timu u kome je inženjer F1 Marko Fainelo.

Sve ovo je upotpunjeno vrhunskom opremom koju predvodi Bose audio-sistem i miltimedijalni sistem koji pokreće Qualcomm Snapdragon 8155 čip i Unreal Engine 4.0 grafika.

Cijena za sada nije poznata, ali bi ovaj automobil mogao da košta u Kini nešto iznad 30.000 evra kada je u pitanju bazična verzija sa zadnjim pogonom i manjom baterijom, prenosi B92..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije