Novosti

Na prodaju legendarna Subaru Impreza 22B

Na prodaju legendarna Subaru Impreza 22B
Foto: Bring A Trailer | Na prodaju legendarna Subaru Impreza 22B

Jedan od automobila koji su obilježili '90-te godine, prije svega, zahvaljujući uspjesima na relijima, svakako je Subaru Impreza, a njena verzija 22B smatra se ubjedljivo najegzotičnijom.

Upravo jedna takva se nalazi na aukciji Bring a Trailer portala, broj 156 od oko 400 primjeraka napravljenih za japansko tržište, koja je u SAD uvežena sredinom prošle godine.

Automobil je proizveden 1998. godine, opremljen 2,2-litarskim EJ22 bokser turbo benzincem, petostepenom manuelnom transmisijom i, naravno, permanentnim pogonom na sva četiri točka. Tu su još i kultne BBS "felne" zlatne boje od 17 inča, koje se nekako podrazumijevaju uz Subaru plavu boju, crvene STi kočione čeljusti, veliki repni spojler kao i oslanjanje (Bilstein amortizeri) koje je "naštelovao" britanski Prodrive.

Na odometru trenutno stoji 39.554 kilometara, od čega je svega oko 100 napravljeno nakon uvoza iz Japana. Početkom ove godine, zamijenjen je zupčasti kaiš i vodena pumpa, a ugrađen je i drugi izduv (srednji i zadnji lonac). Uz to, priloženi su i svi računi od održavanja i ugradnje delova.

Naravno, interesuje vas i cijena, jel tako? Vjerovali ili ne, na čitavih 10 dana od završetka aukcije, onda već sada iznosi 155.555 dolara, sa tendencijom rasta do više nego impresivnih 200.000! Realno ili ne, za ovako rijedak i legendarni automobil, procijenite sami.

(Topspeed.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije