Novosti

Najavljen specijalni Bentley Mulliner model sa W12 motorom

Najavljen specijalni Bentley Mulliner model sa W12 motorom
Foto: Youtube/Printscreen | Najavljen specijalni Bentley Mulliner model sa W12 motorom

Bentley za sljedeći mjesec najavljuje novi specijalni model za koji će se pobrinuti njihovo odjeljenje Mulliner, a koji će se pridružiti modelima kao što su Bacalar i Batur.

Kako se navodi, novi automobil će debitovati 7. maja, a izgleda veoma sličan Baturu, ali bez krova. Proizvodnja će biti ograničena na samo 16 jedinica, dok će se za pogon brinuti W12 motor u svom najsnažnijem obliku.

Čini se da novi model deli prednji branik, farove i zadnja svjetla sa Batur kupeom, koji je predstavljen 2022. Zvanični video tizer nagovještava kabriolet sa dva vrata, a takođe se vidi i zadnji spojler.

Veoma ograničeni proizvodni brojevi omogućavaju viši nivo personalizacije u poređenju sa redovnom Bentley linijom. Svaki primjerak će biti prilagođen tačnim željama njihovih dovoljno bogauih vlasnika, sa ekskluzivnim opcijama spoljašnje i unutrašnje opreme, kao što su detalji od 18-karatnog zlata koji su takođe bili opciono dostupni za Batur kupe.

Prema fabričkoj najavi, novi model će biti jedan od posljednjih Bentley modela koji će koristiti W12 motor u svojoj "najmoćnijoj iteraciji". Najmoćnija verzija do sada se može naći ispod haube modela Bentley Mulliner Batur, koja proizvodi 552 kW/751 KS i 1000 Nm obrtnog momenta.

Svih 16 jedinica novog modela je vjerovatno već unaprijed prodato. Bentley nije objavio cijenu, ali ona vjerovatno prelazi cifru od 2 miliona dolara po primjerku, i to bez opcija.

(Autoblog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije