Novosti

Najbolji evropski automobili godine

Najbolji evropski automobili godine
Foto: Ilustracija | Najbolji evropski automobili godine

Izbor evropskog automobila godine je smanjenjem broja nominovanih na sedam finalista ušao u svoju zadnju fazu. Ime pobjednika saznaćemo iduće godine na ženevskom salonu automobila.

Žiri sastavljen od 60 članova glasao je nakon što je većina njih imala priliku u testnoj nedjelji, organizovanoj u Danskoj, da isproba većinu od 37 nominovanih automobila.

Izabrali su sedam najboljih, a oni su poredani po abecednom redu:

Alfa Romeo Stelvio

Prvi pravi Alfin SUV je očigledno pun pogodak. Iako modelu neki prigovaraju nedostatak premium osjećaja u kabini, a drugi cijenu, svi su složni u jednom, Stelvio se dobro vozi. 

Audi A8

Najprestižniji Audijev model je ujedno i tehnološki najnaprednija limuzina na tržištu. Nudi prvoklasan komfor, vrhunsku opremu i dakako autonomnu vožnju. 

BMW serije 5

Tek stepenicu niže od prije spomenutog je BMW-ova serija 5. Iako je ovdje konkurencija jaka mnogi se slažu kako u pogledu voznih osobina bavarska lađa spada u sam vrh. 

Citroen C3 Aircross

Simpatični Citroen dolazi iz najbrže rastućeg segmenta u Evropi i samim tim je zaslužio uvrštenje. Nudeći visok nivo udobnosti i sigurnosti, ima 12 sistema za pomoć u vožnji, 4 tehnologije za povezivost, a osvojio je 5 zvjezdica na Euro NCAP testu.

Kia Stinger

O ovom automobilu se malo zna u našem regionu, ali ostatak svijeta ga itekako hvali. Kad već nisu prošli Picanto, Rio i Stonic morao je Stinger. 

Seat Ibiza

Jedan mali auto iz VW koncerna je obaveza izbora, a ove godine je to palo na Ibizu. 

Volvo XC40

Najmlađi finalista je ujedno i jedan od najpoželjnijih, bar kad je ovakav tip vozila u pitanju. Prije proglašenja pobjednika sedam finalista će još jednom biti podvrnuti detaljnim testovima, i to u testnom centru u francuskom Mortefontenu. Podsjetimo, ove godine je Evropski auto godine bio Peugeot 3008. 

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije