Novosti

Najpopularniji novi dizelaš u Italiji je Fiat 500L

Najpopularniji novi dizelaš u Italiji je Fiat 500L
Foto: Fiat promo | Najpopularniji novi dizelaš u Italiji je Fiat 500L

Fiat 500L i dalje bilježi solidnu prodaju sa druge strane Jadranskog mora. U novembru je ovaj MPV prikupio 1.611 registracija u Italiji, što je bilo dovoljno da se nađe na 16. poziciji među najprodavanijim automobilima u ovoj zemlji.

Od tih 1.611 isporučenih jedinica, čak 1.160 otpalo je na primjerke sa dizel agregatom. Tako je Fiat 500L ujedno bio i najpopularniji dizelaš tokom prethodnog mjeseca na Apeninskom poluostrvu. Iza njega ostali su Jeep Renegade (1.099) i Jeep Compass (1.069), dok svi drugi imaju manje od 1.000 prodatih dizelaša.

Fiat 500L u dosadašnjem dijelu godine bilježi pristojne prodajne rezultate u Italiji. Zaključno sa novembrom imao je 16.739 dostavljenih vozila, što je dovoljno za 21. poziciju na listi najpopularnijih. Ujedno, on je i jedini predstavnik odumiruće MPV klase među Top 50 modela u Italiji.

Očekuje se da "Šumadinac" do kraja godine prikupiti nekih 18.000 registracija, što mu sigurno neće biti dovoljno da se plasira među dvadeset najboljih. No, kako je riječ o automobilu koji je na zalasku karijere pomenute brojke vrijedne su poštovanja, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije