Novosti

Naredni Citroen C5 Aircross prelazi u EV segment

Naredni Citroen C5 Aircross prelazi u EV segment
Foto: Wikimedia | Naredni Citroen C5 Aircross prelazi u EV segment

Stellantis je i juče i zvanično potvrdio da će naredna generacija modela C5 Aircross takođe silaziti sa proizvodnih traka fabrike u Renu, kao i da će taj automobil biti član EV klase, odnosno da će druga iteracija pomenutog krosovera ostati bez SUS agregata.

No, daleko od toga da je aktuelno izdanje navedenog modela pred penzijom. Prvo će trenutni C5 Aircross dobiti ozbiljnu restilizaciju početkom naredne godine, što će ga održati svežim na tržištu dok ne sazri zamjena. Nasljednik bi trebalo da stigne tek 2024. ili 2025. godine.

Stellantis je takođe potvrdio da će ovaj nadolazeći četvorotočkaš biti postavljen na platformi STLA Medium. Podsjetimo, ovu arhikteturu inaugurisaće naredni Peugeot 3008 2023. godine, a onda će ona naći primjenu i kod niza drugih modela ove kompanije.

Tako i Citroen polako, ali sigurno kreće putem električnih vozila. U svom portfoliju trenutno imaju četiri baterijska vozila – dva EV modela (Ami i e-C4), ali i dva priključna hibrida – novi C5 X ali i ovdje spomenuti C5 Aircross, prenosi autorepublika.

Citroen C5 Aircross je već bio na skeneru našeg kolege Perice Rajkovića. Perica je vozio plug-in hibridnu varijantu, zatim onu pogonjenu 1,2-litarskim benzincem ali i potentnog dizelaša 2,0 BlueHDi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije