Novosti

Nasljednik Nissana, Leaf dolazi u formi krosovera

Nasljednik Nissana, Leaf dolazi u formi krosovera
Foto: Twitter / Printscreen | Naslednik Nissana Leaf dolazi u formi krosovera

​Nasljednik Nissana, Leaf, stiže krajem sljedeće godine, a proizvodiće se u istoj fabrici u Velikoj Britaniji koja će se baviti i proizvodnjom električnog Qashqaija i budućeg električnog Jukea.

Razvoj treće generacije Leafa je uveliko u toku, a u pitanju je model koji će pretrpiti značajne promjene u poređenju sa aktuelnim automobilom. Tačnije, nasljednik Leafa će biti u formi električnog krosovera, ali će imati niži i uglađeniji profil u poređenju sa Qashqaijem i Jukeom.

Novi Leaf će inspiraciju za dizajn dobiti u modelu Ariya, kao i iz Chill-Out koncepta iz 2021.

Novi model će imati mnogo privlačniji izgled, pri čemu su Nissanovi dizajneri odlučni da se izbjegnu replikovanja "nezgrapnih proporcija" prve i druge generacije Leafa. Ovaj cilj će biti olakšan činjenicom da će automobil dobiti istu CMF-EV platformu kao Ariya i Renault Megane E-Tech.

Novi Leaf će koristiti najsavremenije baterije koje će proizvoditi kompanija Envision, u objektu koji se gradi u blizini Nissanove fabrike u Sanderlendu u Velikoj Britaniji. Ove napredne baterije nude 30 odsto povećanja gustine energije u poređenju sa baterijama aktuelnog modela, što će značajno povećati njegov domet vožnje, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije