Novosti

Nissan Leaf Chill-Out više nije mali

Nissan Leaf Chill-Out više nije mali
Foto: Youtube/Printscreen | Nissan Leaf Chill-Out više nije mali

Treća generacija Nissan Leaf električnog automobila izgleda odlično. Novi Chill-Out koncept pokazuje potpuno drukčiji izgled, ali i potpuno novu klasu.

Nissan je jedna od rijetkih japanskih proizvođača električnih automobila koja je u elektrifikaciji svog voznog parka najdalje otišla.

Nissan je već ranije najavio kako će i modeli Qashqai i Juke dobiti električne verzije, koji će se proizvoditi u kompanijinoj tvornici u Sunderlandu u Velikoj Britaniji.

U kompaniji tvrde da Nissan Leaf neće biti samo još jedan električni automobil nego zaista nešto posebno. Ovaj koncept bi u razvojnu fazu trebao krenuti krajem godine, a službenu premijeru će doživjeti vjerovatno 2025. godine.

Ovdje se više ne radi o malom automobilu, kažu kako se radi o SUV modelu vjerovatno srednje veličine, možda nešto između SUV-a i crossovera s elementima hatchbacka. Nissanov Chill-Out koncept nije nepoznat, nastao je još 2021. godine, a prepoznatljiv je po svojim elegantnim i lepršavim pločama na karoseriji i minimalističkim linijama i rubovima, te LED prednjim svjetlima, svjetlosnom trakom i osvjetljenjem. U kompaniji kažu kako će koristiti i najsavremenije baterije koje će postojati 2026. godine, a kada bi se trebao pojaviti u prodaji.

(Računalo.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije