Novosti

Nissan Micra će imati i šestu generaciju

Nissan Micra će imati i šestu generaciju
Foto: nissan.ba | Nissan Micra će imati i šestu generaciju

​Prema posljednjim informacijama Nissan Micra će imati šestu genaraciju.

Autorepublika.com podsjeća da je Nissan nedavno potvrdio da će kompanija proći kroz restruktuiranje i da će preispitati poslovanje na pojedinim tržištima. U Evropi se očekuje da će veći broj modela biti ugašen, ali izgleda da to neće biti slučaj sa Microm.

Aktuelna generacija ovog modela iz B segmenta predstavljena je 2016. godine na Salonu automobila u Parizu. Ogroman skok unapried Micre mk5 naspram prethodnika ipak nije ispratio i jednako veliki skok prodajei.

Micra od 2017. godine bilježi pad prodaje, a nakon četiri godine na tržištu vrijeme je za osvježavanje ovog modela. Ažuriranje bi sigurno doprinijelo uvećanju broja novih registracija, ali je nerealno očekivati da Micra ugrozi neke od lidera u B segmentu.

Tako je bratski Renault Clio prošle godine bio ubjedljivo najprodavaniji model u ovoj klasi u Evropi sa više od 317.500 isporučenih jedinica, dok je na drugoj poziciji bio VW Polo sa 257.800 primeraka. Nissan Micra je prethodnu godinu završila na desetoj poziciji u B segmentu, ali je na devetoplasirana bila Seat Ibiza sa čak 34.000 više prodatih automobila od japanskog modela.

No, Nissan ne odustaje. Marko Fioravanti, šef japanske marke za planiranje novih proizvoda istakao je da ovaj brend nema namjeru da se povuče iz klase malih gradskih automobila u Evropi.

"Micra i Juke imaju budućnost u Evropi", rekao je Fioravanti.

Prodaja Nissan Micre 5 u Evropi:

Godina       broj prodatih primjeraka

2019.     65.240

2018.     77.815

2017.     86.489

2016.     60.212

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije