Novosti

Nissan Micra dobila N-Sport verziju i nove motore

Nissan Micra dobila N-Sport verziju i nove motore
Foto: Nissan Micra N-Sport | Nissan Micra dobila N-Sport verziju i nove motore

Nissan je unaprijedio familiju modela Micra, a jedna od novina je sportska varijanta ovog automobila, sa oznakom N-Sport. Kupcima će na raspolaganju takođe biti dva nova motora, kao i opcioni automatski XTronic CVT mjenjač.

Micra je dobila potpuno novi 1.0 litarski IG-T 100 benzinac koji mijenja odlazeći 0.9 litarski agregat sa 90 ks.

Novi motor proizvodi 100 ks i 160 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je za 10 “konja” i 10 Nm više nego kod prethodnika.

Pored toga, Nissan tvrdi da nova pogonska jedinica emituje manje CO2 i da ima nižu potrošnju. Standardno, IG-T 100 je uparen sa petobrzinskim manuelnim mjenjačem, ali japanski proizvođač kupcima nudi i pomenuti XTronic CVT kao doplatnu opciju.

Što se tiče nove, N-Sport verzije, Nissan je saopštio da je riječ o najsportskijoj Micri do sada.

Ovaj automobil ima unaprijeđeno oslanjanje, spušteno za 10mm, kao i novi motor. U pitanju je turbo benzinac 1.0 DIG-T sa 117 ks i 180 Nm pri 1.750 o/min, koji je uparen sa "sportski orijentisanim" 6-brzinskim manuelnim mjenjačem.

Kako kažu u Nissanu, ovaj agregat nije dorađeni IG-T 100, već novorazvijeni motor nastao u saradnji sa Daimlerom. Zahvaljujući novom 1.0 DIG-T benzincu, Micra do stotke ubrzava za 9,9 s.

Kada je riječ o stilskim dodacima, Micra N-Sport ima sjajno-crne ukrasne elemente na karoseriji, uključujući crne spoljašnje retrovizore i crnu lajsnu na donjem dijelu vrata, kao i specijalne, crne 17 inčne alu felne, dok je završetak izuvne cijevi hromiran.

Sjedišta su presvučena kombinacijom kože i alkantare, a standardno je i beskontaktno otključavanje i startovanje motora.

Nissan Micra N-Sport očekuje se u prodajnim salonima u februaru, a glavni konkurenti će joj biti modeli kao što su Ford Fiesta ST-Line, VW Polo R-Line, Seat Ibiza FR-Line...

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije