Novosti

Nissan (opet) najavio Qashqai

Nissan (opet) najavio Qashqai
Foto: Nissan | Nissan (opet) najavio Qashqai

Uveliko su u toku završe pripreme za predstavljanje treće generacije kompaktnog crossovera koji je promijenio izgled evropskog tržišta automobila i iznjedrio mnoge sledbenike - riječ je o je Nissanu Qashqai.

Potpuno novi Qashqai biće izrađen uzimajući u obzir njegovu poziciju pionira i referentnog vozila u segmentu crossovera srednje veličine u Evropi od 2007.

U osnovi novog Qashqaia je nova CMF-C platforma alijanse, oličenje naprednog inženjerstva, inovacija i naprednih tehnologija.

Trenutni Qashqai, koji se pojavio u prodaji 2014. godine, prodat je u preko milion jedinica od svog predstavljanja.

Za ovu novu verziju, Nissan je zadržao osnovne principe koji su pokretali koncept, dizajn i razvoj dvije prethodne generacije Qashqaia: elegantan dizajn, poboljšani materijali i efikasan pogonski sklop u kombinaciji s poboljšanim kvalitetom i iskustvom vožnje karakterističnim za viši segment.

Novi Qashqai će ponovo podići ljestvicu u segmentu crossovera i kupci će uživati u tim atributima.

Kao i za njegove prethodnike, dizajn novog Qashqaia vodio je tim u Nissan Design Europe sa sjedištem u centralnom Londonu (VB), dok je njegov inženjering vodio Nissan Technical Centre Europe smješten u Cranfieldu, Bedfordshire (VB).

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije