Novosti

Nissan potvrdio, stiže nasljednik 370Z

Nissan potvrdio, stiže nasljednik 370Z
Foto: N.N. | Nissan potvrdio, stiže nasljednik 370Z

Stariji potpredsjednik Nissana za globalni dizajn Alfonso Albaisa potvrdio je da japanska kompanija radi na nasljedniku modela 370Z.

Trenutna generacija popularnog dvosjed kupea sa pogonom na zadnjoj osovini aktuelna je skoro cijelu deceniju pa je to čini jednim od najstarijih sportskih modela koji se mogu kupiti.

Posljednjih mjeseci se često spekulisalo o dugo čekanom direktnom nasljedniku, a to je konačno i potvrđeno.

Čovjek koji je "odgovoran" za impresivni Infiniti Prototype 9 i ništa manje blistavi Infiniti Q Inspiration Concept priznao je tokom dopisivanja na društvenoj mreži sa ljubiteljima Nissana iz Australije razriješio je sve neodumice.

"Z automobil, moj Bože. Ogroman pritisak. Možete samo da zamislite koliko sam uzbuđen što sam u poziciji da radim na njemu", napisao je jedan od najistaknutijih zvaničnika Nissana.

Spekuliše se da bi Nissan mogao novu generaciju Z modela da predstavi za otprilike tačno godinu dana, na Sajmu automobila u Tokiju u oktobru 2019.

Biće to savršen trenutak jer će se navršiti pola vijeka od prvog Z modela koji je izbacio Nissan.

Iako Albasija nije ponudio neke dodatne informacije, u Japanu se spekuliše da Nissan sarađuje sa Mercedesom, a navodno planira da od njemačkog giganta pozajmi 2.0-litarski četvorocilindraš, dok bi od Inifinitija uzeo 3.0-litarski V6.

Najsnažnija verzija novog Nissana Z bi sa ovim agregatom mogla da razvija oko 400 KS, a vjerovatno će Nissan vremenom ponuditi i hibridnu verziju.

Naravno, ove glasine treba uzeti sa rezervom, ali nije nemoguća slična saradnja jer već imamo takav primjer japansko-njemačke veze jer su Toyota i BMW zajedno razvijali svoje sportske adute Supru i Z4.

Na kraju krajeva, bitna je samo jedna istvar – stiže nova generacija Nissan Z modela.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije