Novosti

Nissan priprema 30 novih modela

Nissan priprema 30 novih modela
Foto: Youtube / Printscreen | Nissan priprema 30 novih modela

​Nissan cilja na dodatnih milion prodaje vozila u sljedeće tri godine i smanjenje troškova proizvodnje električnih vozila za 30 odsto do 2030. godine, objavio je ovaj japanski proizvođač automobila u ponedjeljak.

U novom srednjoročnom poslovnom planu, Nissan je takođe potvrdio da će lansirati 30 novih modela do fiskalne godine 2026., od kojih će 16 biti električno. Cilj mu je da troškovi EV i motora s unutrašnjim sagorevanjem dostignu paritet do 2030.

Među njima su električni krosover kao nasljednik Leafa, nova generacija Micre koja će se bazirati na platformi novog Renaulta 5 EV, pa električni Juke, još nekoliko SUV-ova, minivenova, pikapova srednje veličine, kao i brojni Infiniti modeli.

"Ovaj plan će nam omogućiti da idemo dalje i brže u povećanju vrijednosti i konkurentnosti", rekao je predsjednik i izvršni direktor Nissana Makoto Učida u izjavi, prenosi "CNBC".

Učida je još dodao:

"Suočen s ekstremnom nestabilnošću tržišta, Nissan preduzima odlučne mjere vođene novim planom da bi obezbijedio održivi rast i profitabilnost."

Proizvođač automobila je takođe najavio da cilja na maržu operativne dobiti od više od 6 odsto do kraja fiskalne 2026., kao i na "dugoročni profitabilni rast", prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije