Novosti

Nissan se ne odriče Skylinea bez obzira na "sječu" sedana

Nissan se ne odriče Skylinea bez obzira na "sječu" sedana
Foto: Screenshot | Nissan se ne odriče Skylinea bez obzira na "sječu" sedana
N.N.

Nissan je jedna od automobilskih marki koja ima najheterogeniju ponudu na globalnom planu. Budući da je aktuelni trend unutar automobilske industrije unifikacija, definitivno je neophodno usvajanje novog poslovnog plana.

Naravno, limuzine su najosjetljivije s obzirom na trendove, ali je Skyline bezbedan. Ipak, ljubitelji Nissana još uvijek ne treba da budu previše oduševljeni.

Naime, akuelni Skyline sedan, u Evropi poznat kao Infinity Q50, nije GT-R.

Nedavni novinski izveštaj iz Japana tvrdi da Nissan ukida razvoj svih svojih limuzina u matičnoj zemlji, uključujući modele Cima, Fuga i Skyline. Fuga je povezana s bivšim Infinitijem Q70, dok je Cima slična Q70L.

Prošle nedjelje je Nikkei Shimbun izvijestio da je razvoj Skylinea suspendovan, kao i da je veo spušten na dalju evoluciju ovog Nissanovog simbola. Međutim, japanska marka se neće odreći Skylinea, izjavila je izvršna potpredsjednica kompanije, Asako Hošino tokom lansiranja modela Nissan Note Aura e-POWER, ne demantujući vijesti vezane za odlazak Fuge i Cime, prenose vrelegume.rs.

Izvještaj iz 2020. bi mogao da baci izvjesno svjetlo na ono što Nissan ima na umu za svoje buduće premijum modele. Naime, japanska marka namjerava da transformiše Infiniti u "Nissan-plus" podjelom više platformi i tehnologija među divizijama. To bi moglo da znači i manje proizvoda sa zadnjim pogonom za Infiniti.

Naziv "Skyline" je postojao i prije nego što ga je Nissan predvidio za svoj model automobila. Prva generacija je pristigla 1957., kao proizvod Prince Motor Companyja. Nissan i Prince su se spojili 1966., a popularni sedan je ostao u portfoliju.

Skyline je trenutno u svojoj 13. generaciji u Japanu. Aktuelna verzija je pristigla 2013. kao limuzina, a restilizacija je obavljena 2019., kada je automobilu podaren više "GT-R-ovski" izgled uz tehnološku i bezbjednosnu nadogradnju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije