Novosti

Nissan se sprema za neviđeni podvig

Nissan se sprema za neviđeni podvig
Foto: Nissan promo | Nissan se sprema za neviđeni podvig
N.N.

​Japanska marka opremiće električni model Ariya za avanturu života i prelazak 27.000 km na putovanju od ledenih pustahija Sjevernog pola, preko cijele Amerike, sve do Južnog pola.

Pomalo čudan izbor da se za jedan ovakav poduhvat koristi EV model. Šta više ako britanskom avanturisti Krisu Remziju pođe za rukom da obavi ovo putovanje, biće to ujedno i prvi automobil koji je prešao pomenutu distancu.

"Naš cilj je da dokažemo da se električna vozila mogu uspješno nositi sa apsolutno svim izazovima i pokazati da su ujedno vrlo zabavna za vožnju", rekao je Remzi.

Cijela ekspedicija kreće u martu naredne godine, a Nissan je prikazao niz crteža vozila pripremljenog za ovu avanturu. Očito je da će proći ozbiljne promjene, ali nema informacija o tome da li će biti nekih promjena pogonskog sklopa.

Nagađa se da će japanski proizvođač iskoristiti najsnažniji pogon – sa dva elektromotora koji ukupno dostavljaju skoro 400 ks i 600 Nm. Snaga se prenosi na sve točkove, što je potpuno i očekivano.

Ostaje da se vidi kako će se snalaziti za punjenje baterija. Ariya ima bateriju sa najvećim kapacitetom od 90 kWh, i ta verzija ima domet nešto manji od 400 km…

 

(AutoRepublika)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije