Novosti

Njemački rentakar gigant prestaje da kupuje Tesla automobile

Njemački rentakar gigant prestaje da kupuje Tesla automobile
Foto: Tanjug/Arhiva | Njemački rentakar gigant prestaje da kupuje Tesla automobile

Glavni razlog za ovu odluku je visok pad vrijednosti električnih automobila brenda Tesla, u kontekstu velikih popusta na vozila koje daje taj proizvođač.

Još jedna velika kompanija za iznajmljivanje automobila prestaje da kupuje Tesla automobile. Mjesec dana nakon što je Hertz najavio da će prestati da ih kupuje, njemački Sixt, peti po veličini na svijetu, takođe prestaje da kupuje vozila od američkog proizvođača električnih automobila.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, glavni razlog za odluku je visok pad vrijednosti električnih automobila, posebno modela Tesla, posebno u kontekstu velikih popusta na vozila koje daje taj proizvođač.

Sixt je takođe izvjestio da je primjetio smanjenje interesovanja vozača/klijenata za rentiranje električnih automobila. Hertz je takođe naveo slabo zadržavanje vrijednosti Teslinih modela kao razlog za prestanak kupovine, zajedno sa visokim troškovima popravke u slučaju udesa.

Međutim, Sixt je nagovijestio da će nastaviti da kupuje druge električne automobile i da nastavlja sa svojim planom da poveća udio električnih vozila u svojoj floti na 70 do 90 odsto do 2030. godine.

Njihova flota električnih vozila uključuje BYD Atto 3 i Peugeot e208, kao i MG5, BMW iX i Nio ET7.

Rentakar tržište je veoma važno za proizvođače automobila, zbog povećanja broja prodatih jedinica ali i prihoda za servisne mreže, pa je ovo veliki udarac za Teslu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije