Novosti

Nova Alfa Romeo Giulietta krajem 2019.

Nova Alfa Romeo Giulietta krajem 2019.
Foto: Ilustracija | Nova Alfa Romeo Giulietta krajem 2019.

Na jesen sljedeće godine se očekuje Alfa Romeo Giulietta nove generacije. Još uvijek aktuelni model (Tipo 940) je predstavljen 2010. i pokazao je uvjerljive osobine na testu.

Nudi se i u sportskim verzijama, ali je već dugo na tržištu. Dakle, nova Giulietta se očekuje za otprilike godinu dana i biće skraćena verzija novog, uglednog modela Giulia.

Prva ilustracija, koju donosi Autozeitung, u blago povećanim gabaritima aktuelnog modela biće atraktivniji i 'oštriji'. I novi italijanski adut pokazaće da su se preračunali oni koji su predvidjeli kraj dizelaša.

Naime, benzinska uzdanica biće turbo 2.0 litarski motor s direktnim ubrizgavanjem snage 200 KS, ali glavni tržišni adut biće turbodizelaš 2.2 JTDM, koji će se nuditi u četiri nivoa snage: 136, 150, 180 i 210 KS. Budući da će koristiti skraćenu platformu Giulije, biće mjesta i za V6 motor.

S tim twin-turbobenzinskim pogonom senzacija će biti 'top-gun' model Quadrifoglio Verde s čak 333 KS i pogonom 4x4 (Q4). To će biti 'penicilin' za Golf R, Civic Type R & Co.

(Autoportal)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije