Novosti

Nova Dacia sa sedam sjedišta stiže u Srbiju, poznata i cijena

Nova Dacia sa sedam sjedišta stiže u Srbiju, poznata i cijena
Foto: Dacia/promo | Nova Dacia sa sedam sjedišta stiže u Srbiju, poznata i cijena
N.N.

Prvi primjerci očekuju se u prodajnim salonima u martu 2022. godine

Dacia Jogger je dostupan kupcima i na našem tržištu i to po cijeni od 13.390 evra, piše Auto magazin.

Ovaj najnoviji model rumunskog brenda pod okriljem Renaulta u suštini je karavan verzija Sandera Stepway.

Karakteriše ga povećano odstojanje od tla koje iznosi 201 mm, dakle, kao kod SUV modela. Drugim riječima, moći će da zadovolji potrebe i onih koji silaze van asfalta, a žele auto sa obiljem prostora, prenosi B92.

Osim ogromnog prtljažnika, Dacia Jogger može da se pohvali i činjenicom da je dostupna i u varijanti sa sedam sjedišta. Treći red nije standard, već se doplaćuje 700 evra.

Kao i u slučaju Sandera i Logana, neće biti dizel motora, već će se gama svoditi na 1.0 turbo-benzinski agregat sa dva nivoa snage – sa 100 i 110 "konja".

Prva varijanta dolazi sa fabrički ugrađenim uređajem za pogon na tečni naftni gas, a druga je sa čisto benzinskim agregatom, ali sa direktnim ubrizgavanjem benzina.

Interesantno je da je u cijenu najjeftinije verzije Dacie Jogger uračunat i TNG uređaj, za koji je inače kod Sandera potrebno doplatiti 700 evra.

U ponudi su tri paketa opreme. Čak i bazni ima automatsko kočenje, kao i SOS dugme za hitne pozive. Na žalost, nema "klimu", već je za nju potrebno doplatiti 400 evra.

Zato treći po redu paket ima automatsku "klimu", alu-felne i ključ-karticu za beskontaktno otključavanje i startovanje motora.

Multimedijalni displej dijagonale 8 inča se podrazumijeva, kao i opcije za bežično povezivanja smartfona - Android Auto i Apple Car play.

Dacia Jogger baš kao i Sandero Stepway ima modularne krovne nosače koji se po potrebi mogu rotirati za 90 stepeni, tako da ne morate posebno da ih kupujete ako želite da okačite krovni kofer ili nosače za skije i bicikle.

Na listi dodatne opreme su automatska parkirna, odnosno električna ručna kočnica, kontrola mrtvog ugla, grejači prednjih sjedišta, prednji parking senzori…

Sve detalje vezane za porudžbine možete pronaći na zvaničnom sajtu. Prvi primjerci očekuju se u prodajnim salonima u martu 2022. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije