Novosti

Nova Kia Sportage u Francuskoj sa početnom cijenom od 30.000 evra

Nova Kia Sportage u Francuskoj sa početnom cijenom od 30.000 evra
Foto: Kia Promo | Nova Kia Sportage u Francuskoj sa početnom cijenom od 30.000 evra

Kia je riješila da ponudi novu generaciju sa širokom paletom motora, od klasičnih benzinaca i dizelaša, preko hibrida pa sve do plug-in varijanti.

 Najjeftiniji Sportage u Francuskoj staje nešto manje od 30.000 evra. To je SUV u Motion trimu sa 1,6-litarskim benzinskim agregatom (150 ks) uparenim sa šestostepenim manuelnim mijenjačem. Nasuprot njemu, najskuplja verzija košta vrtoglavih 50.790 evra i naravno, u pitanju je plug-in hibrid…

Kao što smo već naveli, osnovni paket opreme je Motion. U sklopu njega Kia nudi: AEB, sistem za održavanje vozila u traci, zadnju kameru, manuelnu klimu, elektropodesive i grijane retrovizore, kao i centralni displej od 8 inča.

Sljedeći paket opreme, Active, dodaje još: senzore za kišu, automatsku dvozonsku klimu, ekran od 12,3 inča, LED svjetla za maglu… Na njega se nadovezuje Digital koji obezbjeđuje digitalnu instrumentalnu tablu, LED Matrix svjetla, indukcioni punjač u vozilu, grijače u volanu, kao i u prednjim i zadnjim sjedištima…

Najprestižnija verzija nosi oznaku GT-Line Premium. Ovdje kupac dobija: panorama krov, upozorenje za vozila u mrtvom uglu, sistem kamera koji omogućava pregled od 360 stepeni oko automobila, Harman-Kardon audio sistem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije