Novosti

Dolazi nova Lada Niva

Dolazi nova Lada Niva
Foto: AvtoVaz | Dolazi nova Lada Niva

Lada je u Moskvi predstavila koncept u kojem mnogi vide obrise nove Nive.

I zaista, ne treba biti jako tehnički potkovan da bi se u ovom zaista atraktivnom konceptu iščitavale linije nove Nive. Ili bi barem mnogi tako htjeli.

Oni drugi će pak reći kako je 4x4 Vision samo Duster na steroidima kod kojeg se dramatika htjela postići kontrastnim detaljima i povećim 21-inčnim felugama.

Razigran dizajn nastavlja se i u kabini kojom dominiraju digitalni kokpit i bogata oprema, a za potpuni dojam tu je panoramski stakleni krov i ambijentalna rasvjeta.

Konkretni brojevi potvrđuju kompaktne mjere. Niva, tj. 4x4 Vision, u dužinu mjeri tek 4,2 metra, a prevjesi su minimalni kako bi se osigurala dobra manevarska svojstva i izvan asfalta. Zakretni prekidač za opcije pogona budi nadu da će i mogući serijski model biti više radnik, a manje šminker.

Ladin šef dizajna Steve Martin kaže pak kako je 4x4 Vision tek najava onog što Lada može, ali i koliko energični planiraju biti u budućnosti. Kad stigne na tržište, nova Lada 4x4 će dobiti 1.8 benzinac sa 122 KS u kombinaciji novog mjenjača.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije