Novosti

Nova Opel Astra stiže do kraja godine

Nova Opel Astra stiže do kraja godine
Foto: Pixabay | Nova Opel Astra stiže do kraja godine
N.N.

Sudeći po prvim detaljima, nova Astra bi mogla postati najatraktivniji model segmenta.

Ne treba puno da bude atraktivnija od Golfa, ali ruku na srce, ne treba ni puno da dobije na osobnosti koju su prethodna izdanja prosula u bezidejnosti dizajnera. Pod PSA koncernom je više slobode, a Opel gradi snažni vizualni identitet.

Jedan od najjačih elemenata Opelovog temelja još od lansiranja 1991. godine, kad je Kadett ustupio mjesto, u svojoj 30 godina dugoj istoriji donosi veliki zaokret. Šesta generacija Astre je pred vratima, a ruski kolege iz Kolesa.ru već nagađaju kako će izgledati.

Sudeći po njihovoj ideji, Corsa bi mogla biti glavni obrazac kako bi se uspješno sakrila tehnološka poveznica s kućnim rivalom, Peugeotom 308.

Originalni dizajn neće biti jedina novost. Opel u Astru prvi put dovodi elektrifikovane pogone kroz dva plug-in hibrida kakvi su već u ponudi brojnih modela Stellantis koncerna. I ovdje valja računati na uzorne performanse i 60 km dosega.

Za one sklone klasičnim pogonima tu će biti poznata paleta 1.2 benzinaca i 1.5 dizelaša. Posebna poslastica biće OPC izvedba koja bi trebala ugledati svjetlo dana.

Kao što smo već rekli, prvi primjerci na puteve stižu ove godine, a proizvodnja je u samom srcu Opela, u Rüsselsheimu.

(Index.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije