Novosti

Nove pogonske grupe za Mercedesovu E klasu u kupe i kabriolet verziji

Nove pogonske grupe za Mercedesovu E klasu u kupe i kabriolet verziji
Foto: N.N. | Nove pogonske grupe za Mercedesovu E klasu u kupe i kabriolet verziji

Nedugo nakon što su limuzinska i karavan verzija Mercedesovog predstavnika u E segmentu luksuznih vozila dobile proširenu paletu motora, uslijedio je logičan nastavak priče. Naime, sada je ponuda za izbor pogonskih jedinica proširena na identičan način za kupe i kabriolet varijante.

Do nedavano, Mercedes-Benz je isporučivao svoje modele E klase kupe i kabriolet koji su koristili samo četvorocilindarske benzinske i dizel pogonske grupe. U ponudi su bili modeli E200 (184 ks / 300 Nm); E 300 (245 ks / 380 Nm), a sada su pridodati i E 350 sa 299 konjskih snaga uz 400 njutn metara obrtnog momenta.

Zatim, što se benzinaca tiče, tu je i E 450 4Matic, koji posjeduje V6 motor zapremine tri litre uz snagu od 367 “konja” i 500 njutn metara obrtnog momenta. Dakle, svojevrstan kuriozitet predstavlja činjenica da se proizvođač ovde opredijelio za korišćenje starije verzije agregata sa šest cilindara koji su konfigurisani u V rasporedu, umesto novijeg rešenja koje je u primeni kod verzije Mercedes-AMG E 53 4Matic. Za ovaj model je upotrebljen savremeni redni šestocilindarski agregat koji isporučuje 435 konjskih snaga uz 520 njutn metara. Ujedno, ova verzija predstavlja vrh ponude za kupe i kabriolet verziju E klase.

Ljubitelji dizela i dalje mogu da izaberu odličan motor od dva litra. Ova jedinica isporučuje 194 konjske snage uz 400 njutn metara obrtnog momenta, a varijante E klase koje koriste ovaj motor su označene sa E 220 d.

Novina je da sada Mercedes nudi četvorocilindarski dizel motor koji je u stanju da razvije 245 “konja” i  500 njutn metara, a on će se ugrađivati u model E 300 d. Vrh ponude predstavlja verzija E 400 d 4Matic. Ona koristi redni šestocilindarski motor zapremine tri litre. On obezbjeđuje snagu od 340 grla, uz 700 njutn metara.

(autorepublika.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije