Novosti

Nove pogonske grupe za Mercedesovu E klasu u kupe i kabriolet verziji

Nove pogonske grupe za Mercedesovu E klasu u kupe i kabriolet verziji
Foto: N.N. | Nove pogonske grupe za Mercedesovu E klasu u kupe i kabriolet verziji
N.N.

Nedugo nakon što su limuzinska i karavan verzija Mercedesovog predstavnika u E segmentu luksuznih vozila dobile proširenu paletu motora, uslijedio je logičan nastavak priče. Naime, sada je ponuda za izbor pogonskih jedinica proširena na identičan način za kupe i kabriolet varijante.

Do nedavano, Mercedes-Benz je isporučivao svoje modele E klase kupe i kabriolet koji su koristili samo četvorocilindarske benzinske i dizel pogonske grupe. U ponudi su bili modeli E200 (184 ks / 300 Nm); E 300 (245 ks / 380 Nm), a sada su pridodati i E 350 sa 299 konjskih snaga uz 400 njutn metara obrtnog momenta.

Zatim, što se benzinaca tiče, tu je i E 450 4Matic, koji posjeduje V6 motor zapremine tri litre uz snagu od 367 “konja” i 500 njutn metara obrtnog momenta. Dakle, svojevrstan kuriozitet predstavlja činjenica da se proizvođač ovde opredijelio za korišćenje starije verzije agregata sa šest cilindara koji su konfigurisani u V rasporedu, umesto novijeg rešenja koje je u primeni kod verzije Mercedes-AMG E 53 4Matic. Za ovaj model je upotrebljen savremeni redni šestocilindarski agregat koji isporučuje 435 konjskih snaga uz 520 njutn metara. Ujedno, ova verzija predstavlja vrh ponude za kupe i kabriolet verziju E klase.

Ljubitelji dizela i dalje mogu da izaberu odličan motor od dva litra. Ova jedinica isporučuje 194 konjske snage uz 400 njutn metara obrtnog momenta, a varijante E klase koje koriste ovaj motor su označene sa E 220 d.

Novina je da sada Mercedes nudi četvorocilindarski dizel motor koji je u stanju da razvije 245 “konja” i  500 njutn metara, a on će se ugrađivati u model E 300 d. Vrh ponude predstavlja verzija E 400 d 4Matic. Ona koristi redni šestocilindarski motor zapremine tri litre. On obezbjeđuje snagu od 340 grla, uz 700 njutn metara.

(autorepublika.com)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije