Novosti

Novi Aston Martin Vantage spreman za premijeru

Novi Aston Martin Vantage spreman za premijeru
Foto: Ilustracija | Novi Aston Martin Vantage spreman za premijeru

Aston Martin je odabranim automobilskim novinarima poslao pozivnicu za predstojeću promociju nove generacije modela Vantage.

Kako se približava premijera novog Aston Martina Vantage, polako se otkrivaju i prvi detalji dizajna ovog vozila.

Urednik magazina Auto Express, Stiv Fauler, pohvalio se na Tviteru da je među probranim zvanicama koje je Aston Martin pozvao na zvaničnu premijeru automobila i objavio fotografiju koju je dobio uz pozivnicu:

Fotografija ne otkriva mnogo, ali se kroz plašt kojim je vozilo pokriveno naziru stop svjetla novog modela, koja se u vidu LED trake prostiru čitavom širinom automobila.

Očekuje se da će novi Aston Martin Vantage imati dizajn sa elementima preuzetim od modela DB10 (napravljen ekskluzivno za potrebe filma “Spectre” o Džejmsu Bondu) i Vulcan, a da će mehanički u velikoj meri biti zasnovan na pomenutom DB11, čiju će skraćenu aluminijumsku “šasiju” koristiti.

Motor bi takođe trebalo da bude preuzet od većeg Aston Martina. U pitanju je slabiji od dva agregata koje koristi BD11, twin-turbo 4.0 V8 (razvijen u njemačkom AMG-u), ali njegova snaga za sada nije poznata.

Podsjećamo, u DB11 on isporučuje 510 ks (375 kW) i 675 Nm. Očekuje se da će novi Vantage od 0 do 100 km/h ubrzavati za manje od 4 s, dok bi maksimalna brzina trebalo da bude preko 300 km/h.

 

 

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije