Novosti

Novi Bentley će biti brži i od Rimčeve Nevere?

Novi Bentley će biti brži i od Rimčeve Nevere?
Foto: Pixabay | Novi Bentley će biti brži i od Rimčeve Nevere?

Iako oba automobila još nisu doživjeli proizvodni zamah, radi se o bolidima koji bi lako mogli kreirati buduću scenu hipersportskih automobila, zajedno s Lotusom i još ponekim smjelim proizvođačem.

Kad je Bentley u pitanju, prvi električni model na ceste bi trebao stići 2025. godine, a kako posljednje informacije govore, mogao bi imati 1400 KS, ali i ubrzavati do 96 km/h za samo 1.5 sekundi, što je brže i od Nevere, pa čak i Teslinog Roadstera.

Upravo to je dao naslutiti Adrian Hallmark, izvršni direktor Bentleya, koji je u intervjuu za Automotive News Europe između ostalog rekao: "Ako smo sada s modelom GT Speed na 650 KS, to ćemo udvostručiti na električnom modelu."

Kad je pak u pitanju ubrzanje, Hallmark naglašava problem da bi drastično bolja ubrzanja mogla biti nekima neugodna, pa stoga predviđa mogućnost podešavanja: "Možete postići ubrzanje do 96 km/h za 2.7 sekundi. Ali možete uključiti i da ubrza za 1.5 sekundi. Brutalnost ubrzanja nije ono što nas definira".

Hallmark kao osjetno bolji adut električnog automobila vidi "lakoću preticanja", odnosno međuubrzanje, posebno u rasponu od 48 pa sve do 241 km/h (30-150 mph).

Očekuje se da će novi Bentley koristiti Volkswagenovu Premium Performance Electric (PPE) platformu koju već koriste baterijski modeli Audija i Porschea. Očekuje se da bi cijena mogla biti oko 250.000 evra, i to uprkos činjenici da je električni pogon jeftiniji od aktualnog V12 motora.

"12-cilindarski motor je otprilike deset puta skuplji od cijene prosječnog motora u premium automobilu, a prosječna baterija je jeftinija od 12-cilindarskog motora. Ne mogu dočekati baterije, pa one su u relativnim odnosima čak i jeftine", zaključio je Hallmark.

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije