Novosti

Novi Hyundai Santa Fe pokazao svoje lice

Novi Hyundai Santa Fe pokazao svoje lice
Foto: N.N. | Novi Hyundai Santa Fe pokazao svoje lice

Nova generacija korejskog SUV-a po dizajnu najviše liči na model Hyundai Kona.

Hyundai je objavio dizajnerske crteže modela Santa Fe za 2019, uoči svjetske premijere zakazane za predstojeći ženevski salon automobila, koji pokazuju da je izgled vozila modernizovan u skladu sa najnovijim stilskim pravcem ove kompanije.

Tu je prije svega nova, "kaskadna" maska hladnjaka koja podsjeća na one sa modela i30, Kona ili novog Velostera. Farovi su izuzetno tanki i vizuelno povezani ukrsnom lajsnom koja razdvaja haubu od prednje maske.

Dnevna LED svjetla su izdvojena i smještena u prenaglašene otvore u braniku.

Iako dizajnerski crteži daju pomalo iskrivljenu sliku o automobilu, sa prevelikim točkovima i proširenim blatobranima, na drugoj skici jasno se vide detalji zadnjeg dijela vozila, sa novim stop svjetlima koja se zavlače u zadnja krila automobila.

Na ranijem "tizeru" na kome je prikazan profil novog modela Santa Fe automobil izgleda duži od prethodnika, uz sportsku liniju i produžen krov.

Inače, aktuelni Santa Fe je na tržištu od 2012, a restilizovan je 2016. S obzirom da je do zvanične sajamske premijere u Ženevi ostalo nešto više od mjesec dana, očekuje se da će Hyundai u međuvremenu objaviti prve fabričke fotografije novog modela i neke tehničke detalje.

(b92)

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije