Novosti

Novi Kija Stinger uskoro i na domaćem tržištu

Novi Kija Stinger uskoro i na domaćem tržištu
Foto: N.N. | Novi Kija Stinger uskoro i na domaćem tržištu

Novi "kija stinger" se nedavno plasirao u finale prestižnog priznanja za evropski auto godine 2018. "Stinger" su vodeći evropski automobilski mediji svrstali među najboljih sedam novih modela, koji su u posljednjih 12 mjeseci stigli na tržište.

"Kija stinger" kombinuje kontrolisanu snagu sa izuzetnom upravljivošću, kako i priliči pravom "gran turizmu". "Stinger", čija prodaja je već počela u nekim dijelovima Evrope, među automobilskim medijima najviše pohvala je dobio zbog svojih voznih osobina, izuzetne završne obrade i sjajnih "grand turing" mogućnosti.

- "Stinger" ni po čemu nije sličan dosadašnjim "kijama" i pravi je "evropljanin" po svojoj izvrsnosti - dizajnerskoj i voznoj. Vrlo je lijepo vidjeti završni rad naših dizajnera i inženjera, koji su prepoznali najuticajniji evropski automobilski mediji. Vjerujemo da će "stinger" sa "Kijinim" vrhunskim kvalitetom i pouzdanošću biti popularan u Evropi - kaže Artur Martins, potpredsjednik marketinga i planiranja proizvoda u "Kija motors Evropi".

"Kijin" drugi model u finalu - prije njega je u finalu bio model cee'd 2008. godine - "kija stinger" je dizajniran u Evropi pod vođstvom Petera Šrejera, glavnog dizajnera i predsjednika korporacije "Kija motors", i Gregorija Đuilauma, šefa dizajna u "Kija motors Evropi". Šasiju i pogon su usavršavali na "Nirburgringu" i putevima u različitim dijelovima svijeta.

Prodaja "stingera" u Evropi je već počela, a kupci mogu birati između pogona na sva četiri točka ili pogona na zadnje točkove, kao i između tri motora. Vrh ponude predstavlja 3,3-litarski tvin-turbo V6 benzinski motor, koji je najsnažniji i najbrži serijski model "Kije" do sada. Sva tri motora prenose snagu do točkova preko osmostepenog automatskog mjenjača. Na "stinger", kao i sve ostale "kije", stranke dobijaju sedmogodišnju fabričku garanciju (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara), koja važi za cijelo vozilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije