Novosti

Novi Lexus GX najavljen za 8. jun

Novi Lexus GX najavljen za 8. jun
Foto: Twitter / Printscreen | Novi Lexus GX najavljen za 8. jun

Lexus je objavio nove tizer slike koje najavljuju novu generaciju SUV-a GX, modelske godine 2024. Treća generacija GX-a će premijeru imati 8. juna, s tim što detalji o vozilu još nisu saopšteni.

Aktuelni GX je do sada prošao kroz dva fejslifta i nekoliko manjih dotjerivanja, pa je vrijeme za dolazak potpuno novog modela.

Najavne slike otkrivaju neke vizuelne promjene u odnosu na prethodnika, prije svega oko svjetala. Novi model ima ugaone prednje LED farove koji su elegantniji i pojednostavljeni u poređenju sa prethodnim dizajnom, a okružuju crnu masku koja odbacuje tradicionalne hromirane akcente.

Zadnji dio ima segment LED trake pune širine postavljen visoko na vratima prtljažnika. Ovu LED traku prati i crni ukrasni komad sa Lexus natpisom.

Iako Lexus za sada nije saopštio tehničke detalje o novom GX-u, novi SUV će po svemu sudeći koristiti skraćenu verziju TNGA-F platforme.

Novi GX će zadržati svoje terenske sposobnosti, istovremeno donoseći poboljšanja u performansama na putu i ​​udobnosti u vožnji. Očekuje se da će unutrašnjost GX-a sadržati Lexusova najnovija dostignuća u pogledu infotainmenta, udobnosti i bezbjednosnih tehnologija, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije