Novosti

Novi Ligier Mili nišani Citroen Ami

Novi Ligier Mili nišani Citroen Ami
Foto: Promo | Novi Ligier Mili nišani Citroen Ami

​Ligier je donosi revoluciju u novo tržište električnih automobila koji se voze bez vozačke dozvole B kategorije.

Novi model Mili se ističe svojim dizajnom, opremom i, posebno, performansama. A to je da sam brend francuskog porijekla upozorava da se suočavamo sa električnim automobilom sa najvećom autonomijom na tržištu, naravno među mikroautomobilima za koje dozvola nije potrebna.

Cilj kompanije je da ovaj model postane referentni model za tu klasu. Citroen Ami, model koji je bio jedan od najprodavanijih u klasi, savladao je tako popularna vozila kao što su Ligier JS50 i Aixam City.

Svjestan uloge koju će "održiva" mobilnost igrati na tržištu lakih vozila, Ligier je odlučio da ode korak dalje i ubrza svoj proces prelaska na električna vozila na baterije.

Što se tiče ponude predložene za špansko tržište, Ligier je strukturirao asortiman Milija u četiri nivoa opreme. Zainteresovanima za ovaj mali električni na raspolaganju su verzije G.ood, I.deal, E.pic i R.ebel.

Kako je u pitanju električno vozilo, sve oči su uprte u pogonski sistem. "Srce" novice je visokonaponska baterija dostupna u tri veličine: 4,14 kWh (Standard Range), 8,28 kWh (Extended range) i 12,42 kWh (High Performance Range).

Glavni cilj baterije nije ništa drugo nego da napaja mali motor od 5,6 kW (7,6 KS) i maksimalnog obrtnog momenta od 10 Nm. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 45 km/h. Autonomija Milija će varirati u zavisnosti od veličine baterije. Model Standard Range deklariše domet od 63 kilometra prema ciklusu WMTC, a koja se povećava na 123 km za Extended range. Verzija High Performance Range može da pređe do 192 km sa jednim punjenjem.

Vrijeme punjenja takođe zavisi od veličine baterije. Proces punjenja baterije od 4,14 kWh će se završiti za otprilike 2 sata i 30 minuta. Za punjenje baterije od 12,42 kWh biće potrebno oko 6 sati i 15 minuta.

Što se cijene tiče, kreće od 13.199 evra, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije