Novosti

Novi Mercedes-AMG A45 "zaplesao" stazom

Novi Mercedes-AMG A45 "zaplesao" stazom
Foto: N.N. | Novi Mercedes-AMG A45 "zaplesao" stazom

Zvijezda Mercedesovog božićnog videa je model koji će na pravi način zaokružiti ponudu A klase.

Pretpraznično raspoloženje proizvođači automobila koriste za prigodne božićne i novogodišnje video klipove kako bi svojim fanovima čestitali predstojeće praznike.

Mercedes je želio da malo promeni ovu rutinu kratkim filmom koji nije tipičan tradicinalni božićni video, a u kome je glavna zvijezda novi A45 AMG čije se premijera očekuje uskoro:

Mercedes-AMG A45, koji je u videu i dalje prekriven "kamuflažom", imaće agresivniji izgled od trenutno najsportskije verzije A35 i prepoznatljivu "panamericana" prednju masku koja krasi najsnažnije AMG modele najnovije generacije.

Osim velikog krovnog spojlera, koji je sličan onom na Mercedesu A35, na zadnjem dijelu vozila mogu se uočiti i dva para izduvnih cijevi.

Njemački proizvođač već je otkrio da se ispod haube A45 nalazi potpuno novi 4-cilindarski 2.0 turbo benzinac koji proizvodi preko 400 ks (294 kW). Motor je uparen sa osmobrzinskim automatizovanim mjenjačem sa duplim kvačilom.

Kao i njegov prethodnik, i novi A45 standardno će biti opremljen Mercedesovim 4MATIC pogonom na sva 4 točka, a osim dosadašnjih modova vožnje biće dostupan i novi, "drift" mod kao kod modela Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe.

Mercedes-AMG A45 trebalo bi da bude zvanično predstavljen u prvim mjesecima 2019. godine.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije