Novosti

Novi Passat stiže u septembru

Novi Passat stiže u septembru
Foto: VW promo | Novi Passat stiže u septembru

​Volkswagen Passat ove godine navršava pola vijeka postojanja, a prema novinskim izvještajima, šef marke VW je obećao da će potpuno nova, B9 generacija u evropske prodajne salone stići ovog septembra.

Tomas Šefer je takođe potvrdio za Automotive News Europe da će novi model biti ponuđen samo kao karavan, dok sedan odlazi u penziju. Tržište limuzina za masovno tržište se brzo smanjuje u Evropi, ali kupci koji žele tradicionalnu trovolumensku karoseriju i dalje će imati na raspolaganju takvu opciju u okviru od VW grupe - Škodu Superb.

Automobil češke kompanije koristi istu mehaničku platformu kao Passat, pa čak ima i isti pogon. Superb sljedeće generacije trebalo bi da stigne prije kraja godine sa izborom karoserije sedan (najvjerovatnije liftbek sa 5 vrata) i karavan.

Ono što je posebno interesantno je da je Škoda sada zadužena za razvoj i Passata i Superba. Šefer je rekao da ovo ilustruje kako VW brendovi sada sarađuju bliže nego u prošlosti, dok i dalje uspijevaju da zadrže svoju nezavisnost i identitet kroz različite dizajne, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije