Novosti

Novi Renault Captur za 2019.

Novi Renault Captur za 2019.
Foto: Ilustracija | Novi Renault Captur za 2019.

Renault je nedavno saopštio da je u fabrici u španskom Valjadolidu proizveo jubilarni, i to milioniti primjerak crossovera Captur. Renaultu je za ovaj rezultat bilo potrebne nešto više od četiri i po godine, budući da je proizvodnja u Valjadolidu startovala u martu 2013.

Aktuelni Captur se inače prodaje u 72 zemlje (78 odsto svih proizvedenih jedinica se proda u Evropi), a ranije ove godine je predstavljena i njegova blago restilizovana verzija.

U međuvremenu, francuski mediji se bave i potpuno novog generacijom Captura koja se na tržištu očekuje tokom 2019. godine.

Sem izmenjenog izgleda (djelimično inspirisan i Symbioz konceptom sa sajma u Frankfurtu), Captur II će dobiti i moderniji enterijer, sa infotainment sistemom najnovije genercije. Takođe, moguće je da će u ponudi biti i digitalna instrument tabla, ali i Nivo 2 autonomne vožnje.

Vozilo će se po svemu sudeći bazirati na Renault-Nissan CMF-B platformi, dok se od motora između ostalog pominju modifikovani 0.9 litarski TCe benzinac i 1,5 litarski dCi dizelaš.

Renault bi takođe mogao da ponudi i elektrifikovanu verziju novog Captura, ali o tome još nema konkretnijh informacija.

Na kraju treba podsjetiti da je Renault još ranije saopštio da će u pomenutu fabriku u Valjadolidu uložiti još 600 miliona dolara kako bi bila spremna za proizvodnju još jednog crossovera. To bi trebalo da bude crossover nešto veći od Captura, možda pod nazivom Grand Captur.

(Auto.blog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije