Novosti

Novi VW Amarok stiže sljedeće godine, praviće se u Južnoj Africi

Novi VW Amarok stiže sljedeće godine, praviće se u Južnoj Africi
Foto: VW promo | Novi Volkswagen Amarok stiže sljedeće godine, praviće se u Južnoj Africi

Volkswagen je objavio novi tizer za sljedeću generaciju Amaroka, uključujući skice eksterijera i unutrašnjosti, i potvrdio da će ovaj kamionet biti predstavljen 2022. godine sa novom proizvodnom lokacijom u Južnoj Africi.

Potpuno novi Amarok će dijeliti osnovu sa Ford Rangerom, ali će imati različiti dizajn u odnosu na taj model, sa stilskim detaljima tipičnim za Volkswagen.

U najnovijem tizeru, Amarok je prikazan sa specijalnim terenskim gumama i dodatnom opremom na krovu, što je deo kampanje Wilderness Foundation Africa (WFA) za zaštitu nosoroga.

Inače, odlazeći model koristi se još od 2011. u istoj ulozi sa ciljem očuvanja divljih životinja u Južnoj Africi.

Druga skica po prvi put prikazuje unutrašnjost novog Amaroka. Sličnosti sa modelom Ford Ranger su očigledne, prije svega u velikom ekranu osjetljivom na dodir i digitalnoj instrument tabli, ali postoje razlike uključujući Volkswagenov volan i redizajniranu kontrolnu tablu sa velikim odjeljcima za odlaganje stvari.

Volkswagen je ponosan na terenske sposobnosti novog Amaroka. U toj kompaniji takođe ističu da će nova generacija imati "inovacije koje ranije nisu viđene u ovom automobilskom segmentu", kao i "značajno više sistema za pomoć vozaču".

Novi VW kamionet razvili su timovi iz Australije i Evrope. Za razliku od svog prethodnika koji se proizvodio u Hanoveru u Nemačkoj, novi Amarok će se izrađivati u Silvertonu, u Južnoj Africi, a nastaviće da se proizvodi i u Argentini.

Prodaja će početi u Evropi od kraja 2022, a zatim i na drugim tržištima. Od debija 2010. godine, Volkswagen je prodao više od 800.000 primjeraka Amaroka.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije