Novosti

Novi Zagato ima produženi "rep" koji se skida

Novi Zagato ima produženi "rep" koji se skida
Foto: Zagato Promo | Novi Zagato ima produženi "rep" koji se skida

Inspirisan klasičnim trkačkim modelom, AGTZ Twin Tail biće ograničen na samo 19 primjeraka.

Zagato ima divan novi automobil pod nazivom AGTZ Twin Tail. Vozilo predstavlja omaž modelu Alpine A220 koji se takmičio u Le Manu, a zasnovano je na sportskom automobilu Alpine A110 sa centralno postavljenim motorom.

Kao i Alfa Romeo TZ1, Iso Rivolta GTZ i druge Zagato kreacije prije njega, AGTZ ima specijalno oblikovan zadnji dio vozila, kako bi se poboljšala aerodinamika. Ali ovdje se zadnji dio zapravo može ukloniti.

Twin Tail vam daje mogućnost vožnje produžene verzije automobila za bolju aerodinamiku ili zdepastog kratkog "repa" za opušteno svakodnevno krstarenje. Obe iteracije sportskog automobila baziranog na Ačpine A110 izgledaju zanimljivo.

Zagato nije objavio šta pokreće Twin Tail, ali auto vjerovatno ima fabrički A110 1.8-litarski četvorocilindarski motor sa turbo punjenjem, koji proizvodi 249 konjskih snaga.

U Alpine A110 motor je uparen sa sedmostepenim automatizovanim mjjenjačem kvačilom sa dvostrukim kvačilom i ima pogon na zadnje točkove, što mu omogućava da ubrza do stotke za oko 4,5 sekundi.

Zagato takođe ne navodi koliku masu je dodao vozilu specijalnom karoserijom, ali Alpine A110 teži skromnih 1.100 kg, tako da ne bi trebalo da bude mnogo više od toga.

Ako ste jedan od 19 srećnih kupaca ove prelijepe kreacije moći ćete da izaberete bilo koju kombinaciju boja ili unutrašnjosti. Zagato prikazuje dva primjerka u plavoj i bijeloj nijansi, kao i treći automobil sa plavom, bijelom i crvenom kombinacijom, koja simbolizuje boje francuske zastave.

Cijene se kreću od 650.000 evra, a skoro polovina primjeraka je već rezervisana.

Zagato AGTZ Twin Tail imaće zvaničnu svjetsku premijeru na manifestaciji Concorso d’Eleganza Villa d’Este u maju .

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije