Novosti

Novi problemi za Teslu: Cybertruck se jako slabo prodaje

Novi problemi za Teslu: Cybertruck se jako slabo prodaje
Foto: Tesla | Novi problemi za Teslu: Cybertruck se jako slabo prodaje

Tesla Cybertruck je bio jedan od najvažnijih novih automobila ove godine.

Rijetko koji automobil je bio toliko iščekivan, ili je dobio toliku pažnju javnosti prilikom premijere kao Cybertruck. No kako vrijeme prolazi, Elonu Musku sigurno pada na pamet da je možda pametnije bilo uložiti u nešto "normalnije" od ovog terenskog monstruma teškog tri tone čija je karoserija izrađena od nehrđajućeg čelika i navodno otporna na metke.

Tesla je imala vrlo velika očekivanja od Cybertrucka jer je segment pick-up automobila u SAD-u izuzetno popularan. No ispostavilo se da kupci ovog tipa automobila baš i ne preferiraju električna vozila. Iako je samo nekoliko mjeseci nakon dolaska na tržište prerano donositi zaključke o komercijalnom uspjehu ovog automobila jer mu je dostupnost vrlo ograničena, prodajne brojke su alarmantne.

Prema podacima JATO Dynamicsa, Tesla Cybertruck prodan je u samo 2803 primjerka u između januara i marta ove godine. Od toga je 869 prodano u januaru, 925 u februaru i 1009 u martu, prenosi 24sata.hr.

Dakle, vidljiv je nekakav uzlazni trend, ali to je ništa u odnosu na milijune rezervacija s kojima se Tesla hvalila prije nekoliko godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije