Novosti

Novo lice Opela: Prvi pogled na GT X Experimental

Novo lice Opela: Prvi pogled na GT X Experimental
Foto: Opel | Novo lice Opela: Prvi pogled na GT X Experimental
N.N.

Opel je član PSA grupacije tačno godinu dana, a sada Opel GT X Experimental daje uvid u budućnost brenda i predstojećih modela.

U ovom kontekstu, termini kao što su njemački, pristupačan i uzbudljiv su bitniji nego ikada prije. Ove tri vrijednosti brenda karakterišu sve modele i definišu sve aktivnosti u Opelu – danas i u budućnosti.

"Mi moramo da striktno pratimo vrijednosti našeg brenda u svemu što radimo. Ovo važi od ideje do razvoja i implementacije novih vozila i ključan je element našeg PACE! plana. Identitet našeg brenda je naša budućnost. Zato sam zadužio naše dizajnerske i inženjerske timove da vizuelizuju ove vrijednosti putem koncept automobila. Kao rezultat toga, imamo Opel GT X Experimental, koji će svoju premijeru doživjeti prije kraja godine", rekao je izvršni direktor Opela Mihael Lohšeler.

Opel GT X Experimental daje prvi utisak o tome šta nas očekuje u budućnosti i kako će Opelovi modeli izgledati do sredine 2020-ih. Ovo je prvo vozilo koje prikazuje novo lice Opela.

Koncept brenda prati linije novog dizajna koji je nazvan Opel Kompas. On jasno strukturiše izgled prednjeg dijela budućih modela i jednostavno je nepogrešiv.

Glavna odlika Kompasa su dvije snažne ose koje presjecaju amblem brenda. Sa jedne strane, tu je karakteristična centralna linija na poklopcu motora, a sa druge tipičan potpis dnevnih svjetala u obliku krila. Legendarna munja čini centralnu tačku dizajna.

Prednja svjetla, dnevna svjetla, kamere i senzori sistema asistencije, zajedno sa munjom su uokvireni u unikatan element dizajna.

Ovaj element podsjeća na vizir kacige za motocikliste i zato je dobio ime "Vizor". Opel "Vizor" debituje na GT X Experimentalu i budućim Opelovim modelima će dati novo, prepoznatljivo, odvažno i čisto lice.

"Postaje sve jasnije, Opel oslobađa nove potencijale. Poslije samo jedne godine članstva u PSA grupaciji i samo devet mjeseci od objavljivanja našeg PACE! strateškog plana, mi smo postali mnogo efikasniji i možemo da gledamo u budućnost sa ogromnim samopouzdanjem. Sada sam veoma ponosan kada mogu da vam pružim prvi pogled na GT X Experimental. Naš koncept samouvjereno oslikava vrijednosti našeg brenda. Tradicionalnim karakteristikama, kao što su njemački inženjering, preciznost i kvalitet, pridružiće se i uzbudljive i inovativne ideje za uzbudljivo automobilsko iskustvo. GT X Experimental oličava sve ovo", objasnio je izvršni direktor Opela.

Novi Opel GT X Experimental će biti predstavljen kasnije ove godine i njegovo ime naglašava dugu tradiciju Opelovih koncept automobila koji su postali trendseteri. Proizvođač automobila iz Riselshajma je bio prvi evropski proizvođač koji je prikazao studiju dizajna sa sportskim modelom Experimental GT 1965. godine.

Monza koncept (2013.) i GT koncept (2016.) su bili prekretnice na putu ka GT X Experimentalu: Oba modela su predstavljala Opelove vrijednosti i naglašavali teme kao što su efikasnost i čista estetika dizajna – bez prikazivanja nedostižnog imidža.

Opelov dizajn tim se ugledao na svoje veliko nasljeđe i prepoznatljivih koncept automobila, i tako stvorio novi dizajn za svoje buduće, spoljašnje i unutrašnje uređenje.

"Mi smo brend koji je ponosan na svoje njemačko poreklo ali smo takođe želeli da uhvatimo novi hrabar duh današnje moderne Njemačke. To nas je dovelo do toga da ustanovimo temeljnu filozofiju dizajna za Opel, koja je istovremeno odvažna i čista. Želimo da stvaramo uzbudljive dizajne koji se ističu, ali koji imaju čistoću izrade. Ovaj koncept brenda savršeno spaja te vrijednosti i predstavlja okvir za naša buduća vozila", objasnio je potpredsjednik dizajna Mark Adams.

Novi Opel GT X Experimental će biti otkriven kasnije ove godine.

(b92)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije