Novosti

Novo ruho a staro ime: Vratila se Opel Frontera (FOTO)

Novo ruho a staro ime: Vratila se Opel Frontera (FOTO)
Foto: Opel | Novo ruho a staro ime: Vratila se Opel Frontera (FOTO)

Njemački proizvođač autombila Opel objavio je fotografije i prve tehničke detalje nove Frontere koja se sasvim očekivano potpuno razlikuje od stare koja se ne proizvodi već dvije decenije.

Prve zvanične fotografije nove Opel Frontere dolaze nakon tizera iz januara, koji nije pokazao mnogo od novog modela. Sada je u potpunosti razotkriven dizajn novog krosovera koji baštini staro ime ovog brenda.

Naziv novog modela će privući pažnju pre svega starijih zaljubljenika u automobile. Opel je prvi put koristio ime Frontera između 1991-1998. za terenac baziran na modelu Isuzu Wizard. Kasnije je predstavljen i model druge generacije koji je opstao do 2004.

Spoljašnjost nove Frontere ima mnogo sličnosti sa modelom Mokka. Jednostavni LED farovi su kombinovani sa "Vizor" dizajnom maske drugih Opelovih modela.

Tu je i velika crna prednja rešetka, a primjerak sa promo fotografija ima upečatljiv narandžasti/sjajno crni dvobojni eksterijer.

Forntera nije više onaj klasični terenac sa šasijom, s početka vijeka. Novi SUV pripada kompaktnom segmentu porodičnih vozila.

Biće dostupan u električnoj verziji od samog debija na tržištu, a kupci će se moći da izaberu i verzije sa 48-voltnim hibridnim pogonom.

Moderan izgled spoljašnjosti nastavlja se i u putničkoj kabini koja je kombinacija već viđenih Stellantisovih riješenja. Opelov digitalni kokpit Pure Panel sa dva ekrana od 10 inča je standardan dio opreme.

Kada su zadnja sjedišta podignuta, Frontera nudi više od 460 litara prtljažnog prostora, a kada su sjedišta spuštena, zapremina se povećava na 1.600 litara.

Dodatnu raznovrsnost pruža zadnja klupa podijeljena u odnosu 60:40, a u osnovnu opremu uključen je i pod prtljažnika koji se može podesiti na dva nivoa.

Osim toga, kupci koji na put treba da ponesu još više prtljaga ili žele da u potpunosti iskoriste nosivost krova od preko 200 kilograma mogu naručiti funkcionalne krovne nosače, koji su dostupni uz doplatu.

Kupci će moći da biraju između električne verzije (vjerovatno sa 150 KS i baterijom kapaciteta 50 kWh) i visokoefikasnih pogona sa 48-voltnom hibridnom tehnologijom, zasnovanom na 1.2 trocilindarskom turbo benzinskom motoru.

Opel je naveo da će više informacija o novoj Fronteri biti poznato kasnije, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije