Novosti

Objavljene cijene za Daciju Jogger u Francuskoj

Objavljene cijene za Daciju Jogger u Francuskoj
Foto: Dacia promo | Objavljene cijene za Daciju Jogger u Francuskoj
N.N.

Novi sedmosjed iz marke Dacia je, sudeći po broju pregleda članaka na našem portalu s njim u vezi, pobudio veliko interesovanje javnosti.

Sada smo postali svjesni i cijena po kojima će biti nuđen. Istina, podaci su sa francuskog tržišta, ali su svakako indikativni.

Dakle, jasno je da pričamo o modelu Jogger, a njegova početna cijena iznosi za deset evra manje od 15 hiljada i odnosi se na bazičnu verziju od 100 konjskih snaga, čije kretanje je moguće oslanjanjem na dvije vrste goriva. Ovo je istovremeno bila i prilika za Daciju da lansira novi TCe motor od 110 konjskih snaga.

Inače, razloge za instant popularnost Joggera možemo tražiti o renomeu Dacije kao marke s pristupačnim cijenama, ali i u samom stilu noviteta koji je nešto između modela iz neposredne prošlosti rumunskog brenda, pri čemu mislimo na Lodgy, Dokker i Logan MCV. Pride, iako izgleda kao neki kvazi terenac (čitaj "krosover"), on ni u jednoj alternativi ne nudi integralni pogon. 

Da se vratimo mi na inicijalni prodajni katalog ovog modela, gdje verzija od 100 "konja" koja može koristiti benzin ili LPG košta navedenu sumu i nudi veoma skromnu listu opreme, pri čemu baš bode oči izostanak klima uređaja. Najbolje opremljen Jogger s tim pogonskim sklopom košta 19 hiljada evra.

Kako bilo, na kraju ovog izvještaja smo priložili cjenovnik raspoloživih modifikacija Joggera, s tim da možemo reći i da osnovna verzija Essential nudi mogućnost ograničavanja brzine, elektropokretana prednja prozorska stakla, volan koji je podesiv po visini, ekran dijagonale 3,5 inča koji je pride i osjetljiv na dodir, krovne nosače. Sljedeća po redu je verzija Comfor, i tu se već na listi pojavljuje i klima uređaj, osmoinčni ekran, tempomat, kvalitetnije obloženi volan, zadnje parking senzore, 16-inčne felne, zatamnjena prozorska stakla nazad i elektropokretne retrovizore, prenosi AutoRepublika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije