Novosti

Obnovljeni Ford Equator i Equator Sport

Obnovljeni Ford Equator i Equator Sport
Foto: Twitter / Printscreen | Obnovljeni Ford Equator i Equator Sport

​Ford je za kinesko tržište pripremio obnovljene verzije SUV-ova srednje veličine Equator i Equator Sport, tri godine nakon njihovog debija.

Ovi mehanički povezani modeli, proizvedeni u Kini preko zajedničkog preduzeća JMC-Ford, usvajaju unaprijeđene elemente stila zajedno sa novom plug-in hibridnom konfiguracijom.

Ford Equator i Equator Sport modelske godine 2025 tek treba da budu zvanično predstavljeni, ali prve fotografije i specifikacije su već objavljene zahvaljujući kineskom Ministarstvu industrije i informacionih tehnologija.

Oba SUV-a dobijaju redizajnirani prednji dio, što olakšava njihovo razlikovanje.

Equator ima manju masku, nove LED farove i jednostavnije otvore na prednjem braniku. S druge strane, Equator Sport ima više izvajan nos sa tamnom površinom prekrivenom saćastom šarom.

Equator je dobio i nova LED zadnja svjetla pune širine, dok Equator Sport zadržava dizajn odlazećeg modela sa izuzetkom revidiranog difuzora.

Što se tiče dimenzija, obnovljeni Equator Sport je 55 mm duži budući da sada ima 4685 mm. Veći Equator je porastao za 15 mm (sada 4920 mm).

Za sada nema fotografija unutrašnjosti, tako da nije poznato da li će modeli zadržati dvostruki ekran od 12,3 inča svojih prethodnika ili će se nadograditi na infotainment od 27 inča koji se nalazi u krosoveru Evos, Mondeo limuzini i Exploreru SUV.

Novost je i uvođenje novog plug-in hibridnog pogona dostupnog i za Equator i za Equator Sport. Ova postavka se sastoji od 1,5 litarskog motora sa 110 kW/150 KS, sa električnim motorom od 60 kW/82 KS, što rezultira kombinovanom snagom 160 kW/218 KS.

Ford Equator Sport će takođe biti dostupan i sa 1,5 litarskim EcoBoost benzinskim turbo motorom sa 125 kW/170 KS i 260 Nm obrtnog momenta, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije