Novosti

Od Cybertrucka do Roadstera, šta sve sprema Tesla?

Od Cybertrucka do Roadstera, šta sve sprema Tesla?
Foto: Ilustracija | Od Cybertrucka do Roadstera, šta sve sprema Tesla?

Kompanija Tesla spada među najvrijednije na svijetu, ali s obzirom na "krštenicu" nemaju mnogo modela u ponudi, pogotovo kada ih uporedimo sa nekim drugim kompanijama.

Oni su trenutno kompanija koja najbolje prodaje električna automobile, a prodaju četiri modela: Model S, Model 3, Model X i Model Y. Ford ima duplo više samo SUV modela.

Ilon Mask tvrdi da kompanija ima velike planove za budućnost i da će prilično proširiti ponudu, a spominje se i ATV, kombi i automobil od 25.000 dolara, prenosi b92.

Cybertruck

Tesla Cybertruck je izazvao "haos" kada je predstavljen 2019. godine na glamuroznom događaju i to ne zbog skandala oko stakla neprobojnog na municiju.

Ovaj pikap je nekonvencionalan, a fanovi ga opisuju kao futurističko vozilo, dok ga kritičari nazivaju primitivnim vozilom loših video igara, dok se drugi brinu kako bi uticali na pješake u saobraćaju zbog oštrih ivica.

Cybertruck je naručilo više od 500.000 ljudi, a moći će da se kupi verzija sa jednim motorom na zadnji pogon, dva motora sa pogonom na sva četiri točka i verzija sa tri motora sa pogonom na sva četiri točka.

Iz punjenja će moći da pređe oko 500km, a cijena će biti najniže 39.990 dolara.

Roadster

Kada je Ilon Mask 2017. godine predstavio novi Roadster, cilj je bio da se on pojavi 2020. godine i da će biti najbrže napravljeni produkcijski automobil svih vremena.

Superautomobil će za 4 sekunde doći do 160 km/h, a maksimalna brzina će biti oko 400 km/h, iz punjenja će prelaziti po 1.000 km.

Koštaće oko 200.000 dolara, a iz fabrike izlazi 2022. godine.

Model S Plaid

Model S Plaid će prema riječima Ilona Maska biti najbolji automobil svih vremena, a radi se o luskuznoj limuzini.

Koštaće oko 150.000 dolara, a plan je da iz punjenja pređe po 900 km, uz oko 350 km/h maksimalne brzine i 0 do 100 da stiže ispod dvije sekunde.

Očekujemo ga 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije