Novosti

Ogoljen i jeftin: Novi C3 jeftiniji od prethodnika

Ogoljen i jeftin: Novi C3 jeftiniji od prethodnika
Foto: Citroen | Ogoljen i jeftin: Novi C3 jeftiniji od prethodnika

Nov Citroën C3 je na pojedinim evropskim tržištima čak i nešto jeftiniji od donedavno aktuelnog modela.

Kao i u slučaju električnog e-C3, u Stellantisu ne skrivaju da je cijena jedan od glavnih aduta najmanjeg Citroëna. Slična sudbina vrlo vjerojatno iščekuje i novu Fiat Pandu, dok će Opel biti negdje između, a Peugeot i Lancia skuplje varijante.

Mnogi su ostali zatečeni da novi C3 kreće cijenom od 14.990 evra.

Posebno zanimljiva je Francuska, gdje se još uvijek nudi i "stari"C3 po cijeni od 16.590 evra, i to u slabijoj varijanti s 83 KS. Međutim, ta starija verzija ima i vrlo zanimljiv sustav finansiranja s mjesečnom ratom manjom od 90 evra.

Na njemačkim stranicama dostupan je konfigurator gdje se može vidjeti početna cijena i što se za nju dobija. Dakle, osim izbora 1.2 motora sa 101 KS, obavezna opcija je izbor Montecarlo plave boje. Sve ostale se naplaćuju, i to od 200 evra za bijelu, pa sve do 700 evra koliko stoji crvena boja.

Naravno, bazni model nema nikakvih ukrasa, kao ni aluminijskih točkova. Nema ni krovnih nosača koji su takođe rezervirani za skuplji nivo opreme Max.

Pogled u kabinu otkriva isti potpis kao i kod električnog modela koji stoji 23.300 evra. Dakle, nema klasičnog infotainmenta, kao ni dekoracije interijera poput obojenih obruba ventilacije ili rukohvata. Takođe, osnovna verzija ima i nešto drugačija sjedala s tapecirungom u jednoj boji, dok su kod Max opreme ugrađena Advanced Comfort. Vrijedi reći kako naslon zadnjih sjedišta nije djeljiv bez doplate, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije