Novosti

Opcija zahvaljujući kojoj Tesla vozila samostalno detektuju kvarove

Opcija zahvaljujući kojoj Tesla vozila samostalno detektuju kvarove
Foto: N.N. | Opcija zahvaljujući kojoj Tesla vozila samostalno detektuju kvarove

Tesla je u posljednje vrijeme lansirala nekoliko korisnih opcija, zahvaljujući kojima vlasnici Tesla automobila lakše dobijaju softverska ažuriranja, a tu je i opcija koja znatno pojednostavljuje saniranje nekog kvara, te zamjenu neispravnih dijelova.

Naime, radi se o tome da su automobili 6. maja dobili mogućnost da samostalno dijagnostikuju kvarove, pa čak i da naruče dijelove iz Tesla Service centra ukoliko je to neophodno. Tako su neki korisnici već mogli da pročitaju poruke upozorenja na ekranima svojih Tesla automobila, u kojima ih sistem obavještava da je došlo do „neočekivanih komplikacija“, i da je rezervni dio naručen, te da čeka u Tesla centru. Nakon toga su vlasnici preko Tesla mobilne aplikacije ili svog Tesla naloga mogli da zakažu posjetu centru, kako bi preuzeli naručene dijelove.

Budući da kvarovi na vozilima nikada nisu dobra vijest, mogućnost da vozila samostalno prepoznaju potencijalni kvar znatno pojednostavljuje proces, te korisnicima omogućava da reaguju na vrijeme, i izbjegnu komplikacije na putu.

(PCpress.rs / Mashable)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije