Novosti

Opel najavio novu Mokku

Opel najavio novu Mokku
Foto: Printscreen YouTube | Opel najavio novu Mokku

Opel Mokka je u novom izdanju izgubila slovo X u imenu, ali je dobila električni pogon.

Opel još uvijek ne otkriva lice i naličje nove Mokke, ali najavljuje neke adute. Osim što je izgubila slovo X, puno važnije je to što će debi označiti električni pogon.

Opelovi inženjeri izveli su Mokku na cestu i trenutno provode zadnja testiranja. Druga generacija je i dalje kamuflirana, ali proizvođač obećava da proizvodnja kreće u zadnjem kvartalu ove godine. Prvi primjerci biće električni, a kupcima će biti isporučeni početkom 2021.

Opelov šef Mihael Lošeler kaže da je posebno pazio na Mokku.

"Dvije i po godine vrlo sam pažljivo pratio razvoj Mokke i veoma sam ponosan na ovaj novi Opel. Ova druga generacija jasno pokazuje sve što Opel predstavlja danas i u budućnosti i jasno će izmijeniti percepciju našeg branda."

Nova generacija je i dalje mala i robusna, ali u puno modernijem i progresivnijem obliku, obećaju iz Opela. Ostaje opcija i konzervativnijima jer će se nuditi i u kombinaciji s klasičnim motorima s unutrašnjim sagorijevanjem.

Pretpostavlja se da je osnova CMP kao i kod Corse, ali i da će Mokka-e vjerovatno imati isti pogon. A to znači 136 KS i 50 kWh baterija za doseg nešto veći od 300 km. Uostalom, ista priča je aktivna kod Citroena, odnosno modela DS3 Crossback E-Tense.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije