Novosti

Opel nastavlja sa ubrzanom elektrifikacijom

Opel nastavlja sa ubrzanom elektrifikacijom
Foto: Opel promo | Opel nastavlja sa ubrzanom elektrifikacijom
N.N.

Njemačka marka nastavlja da širi portfolio baterijskih vozila.

Opel je potvrdio da će modeli Vivaro, Zafira Life i Combo Life od sada biti dostupni samo u EV formi. Šef brenda iz Riselshajma, Uve Hohgešurc, navodi da elektrifikacija nema alternativu.

"Električna vozila su budućnost automobilske industrije", rekao je prvi čovjek Opela.

Ovaj proizvođač namjerava da od 2024. godine svi modeli u njegovoj gami imaju u ponudi i elektrifikovane varijante. Zatim, od 2028. godine u ponudi će biti samo električni automobili.

U ovom trenutku EV portfolio Opela kada je riječ o putničkim vozilima nije naročito brojan. Glavnica prodatih primjeraka otpada na EV izdanja dvojca iz B segmenta - Corse i Mokke. Uskoro bi trebalo da dobiju ozbiljno pojačanje.

Prema aktuelnim planovima njemačke marke, nova generacija Astre trebalo bi iznjedri i potpuno električno izdanje već naredne godine. Kako Volkswagen bilježi solidan uspjeh sa ID.3 u Evropi, pogotovo u Njemačkoj, očekuje se bi električna Astra trebalo da zasija upravo na domaćem tržištu, ali se vjeruje i u dobar rezultat na britanskom tržištu.

Opel bi trebalo da predvodi napore Stellantisa u Germaniji, i već su stigle najave da ova kompanija namjerava da stvori veliku fabriku baterija za EV modele u Kajzerslauternu.

Njemački brend ističe da će do sredine tekuće godine u svojoj gami posjedovati čak 11 elektrifikovanih modela, prenosi AutoRepublika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije