Novosti

Opel nije zainteresovan za sportske automobile

Opel nije zainteresovan za sportske automobile
Foto: N.N. | Opel nije zainteresovan za sportske automobile
N.N.

Već godinama njemački Opel nema u svojoj ponudi "rasni" sportski automobil, a po svemu sudeći tako će ostati i u buduće.

Još od druge generacije modela GT Opel je nezainteresovan za "sportiste", posebno što pomenuti model, baziran na Pontiac Solstice (2007-2010) nije dobro prihvaćen.

Ni predstavljanje atraktivnog GT Concepta 2016. nije uticalo na promjenu tog "raspoloženja" u kompaniji.

U međuvremenu, Opel se fokusirao na ono što trenutno donosi profit cijeloj auto-industriji, SUV modele, pa posle Crosslanda X, Mokke X i Grandlanda X, za 2020. planira novu SUV perjanicu.

Osim velikih, Opelu trenutno ide dobro i sa malim automobilima, uključujući Karl, Adam i Corsa modele, te Astru iz kompakt segmenta, te Insigniju iz D.

Osim ovih automobila, liniju čine i električni Ampera-E, koji je u suštini Chevrolet Bolt sa Opelovom značkom, potom monovolumen Zafira, te kombiji Movano i Vivaro.

"Volim sportske automobile, ali su oni veliki izazov. Možda su nam sada lakši, kao dio velige grupacije (PSA, prim. aut), ali bismo morali da nađemo inteligentno rješenje", rekao je novi direktor britanske podružnice Opela, Vauxhalla, Majkl Lohšeler.

S druge strane, elektrifikacija je nešto za šta je Opel/Vauxhall izuzetno zainteresovan, jer će kompanija da elektrifikuje sve svoje modele do 2024, potvrdio je Lohšeler.

(B92)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije