Novosti

Opel predstavio novu Mokku

Opel predstavio novu Mokku
Foto: Opel | Opel predstavio novu Mokku

Nakon višemjesečnih najava Opel je konačno predstavio novu Mokku, model kojim najavljuje dizajnerski zaokret, ali i brojne novosti u budućnosti.

Opel je za premijeru novog modela izabrao sjedište kompanije, a automobil su lično predstavili čelnici marke. Nema sumnje, na Mokku su jako ponosni, pa ne čudi što je Majkl Lohšeler stao ispred automobile.

Nova Mokka je tu i nije samo dizajnerski iskorak. I unutra je novi digitalni kokpit nazvan Pure Panel, a od starta na ceste dolazi i u kombinaciji električne izvedbe.

Poznata je i cijena, na njemačkom će se tržištu simpatični Opel kretati od 19.990 evra.

Osmišljen u Rizelshajmu, novi krosover iz Opela starta s bogatom opremom i palete motora koja kreće 1.2 turbo benzincem sa 100 KS. A on je odličan u kombinaciji ručnog mijenjala kada ne troši previše, a može dobro povući.

S druge strane asortimana je Mokka, električna izvedba startne cijene od 32.990 evra, a od tog iznosa treba odbiti subvencije.

Pogon je poznat iz ostalih elektrificiranih modela PSA grupacije. Daje 136 KS i 250 Nm, a uz 50 kWh bateriju prelazi 324 km.

I tu ćemo zasad stati konačnom tezom da nakon dugo vremena možemo bez grižnje savjesti reći kako na tržište dolazi Opel vrijedan pažnje.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije