Novosti

Opel slavi 40 godina Corse specijalnom ograničenom serijom

Opel slavi 40 godina Corse specijalnom ograničenom serijom
Foto: Opel promo | Opel slavi 40 godina Corse specijalnom ograničenom serijom

Originalna Corsa A predstavljena je 1982, a povodom 40 godina postojanja popularnog ovog automobila, Opel lansira specijalno izdanje sa nekim retro detaljima.

Potkompaktni Opel dolazi ofarban u Rekord Red boju u znak sjećanja na istu crvenu nijansu koja je krasila njegovog "pretka" prije četiri decenije.

Da bi se omogućio dvobojni izgled, upečatljiva nijansa je izvedena u kontrastu sa crnim krovom. Efekat "plutajućeg krova" postiže se zatamnjivanjem A i B stubova, kao i vrha zadnjeg, C stuba.

Opel će nuditi Corsu "40 Years" sa 17-inčnim alu felnama u sjajnoj crnoj boji, sa mat detaljima.

Osim toga, prednja maska i kućišta retrovizora dolaze isključivo u crnoj boji, kao i zadnji kroveni spojler. Jubilarnu verziju upotpunjuju zatamnjene prednja i zadnja značka.

U unutrašnjosti, Corsa "40 Years" podseća na originlnu verziju sa retro presvlakama, što je bio uobičajen dezen u evropskim automobilima 1980-ih.

Svaki automobil dobija jedinstvenu, numerisanu pločicu sa brojevima od 0001 do 1982. Postavljena je na suvozačevu stranu komandne table na crnoj pozadini sa crvenim umetkom.

Kao specijalno izdanje, Corsa "40 Years" će u standardnoj opremi imati automatske LED farove, Apple CarPlay/Android Auto funkciju povezivanja, kao i bezbjednosni komplet kao što je upozorenje na prednji sudar sa automatskim kočenjem, u slučaju nužde, i detekcijom pješaka.

Najprodavaniji automobil u Njemačkoj prošlog mjeseca, kada je Corsa-e bila ujedno najpopularniji električni model, ovaj gradski auto je za 40 godina i šest generacija prodat u više od 14 miliona primjeraka.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije