Novosti

Opel uvećao domet električnih verzija Corse i Mokke

Opel uvećao domet električnih verzija Corse i Mokke
Foto: Opel promo | Opel uvećao domet električnih verzija Corse i Mokke
N.N.

EV duo Opela iz B segmenta dobio je veću autonomiju kretanja.

Potpuno očekivano, jer je i Peugeot nedavno učinio isto, te je bilo sasvim logično da se iste promjene primjene i na električnim vozilima iz bratskog Opela.

Kako se došlo do većeg dometa? Pa za početkak preko promjena u vezi sa transmisijom odnosno njenom optimizacijom, zatim pojedini paketi opreme dobiće i pneumatike sa niskim otporom kotrljanja, a pored toga biće implementiran i novi senzor vlažnosti vazduha u kabini, uz šta Opel navodi da će i ažurirati softver za kontrolu grijanja putničkog prostora.

Šta to znači u praksi? Nijemci ističu nekih 7 odsto veću autonomiju kretanja. Tako Corsa sada može da računa na rejon od 359 km, naspram nekadašnjih 337 km, što je uvećanje od 22 km.

S druge strane, domet kod električne Mokke je povećan za 14 km. Naravno, uvećanje je manje nego li kod hečbeka prije svega zbog lošijih aerodinamičkih svojstava Mokke, a ujedno i zbog većeg mase ovog SUV-a naspram Corse. Baterijski krosover je sada u stanju da prevali 338 km po WLTP protokolu, dok je prije ovih promjena imao autonomiju od 324 km, prenosi AutoRepublika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije