Novosti

Opelov zaokret: Više neće nuditi "gole" modele

Opelov zaokret: Više neće nuditi "gole" modele
Foto: Pixnio | Opelov zaokret: Više neće nuditi "gole" modele

​Njemački Opel je nama najbližem tržištu, hrvatskom, ponudio dva noviteta, gradski i kompaktni. Karavanska Astra u svojoj 11. generaciji na multienergetskoj platformi uz dodatke na benzin i dizel donosi i električni pogon: plug-in hybrid i Astra Electric.

Hrvatsko tržište novih automobila bogatije je za dva zanimljiva modela - Opel Corsu i Astru Sports Tourer.

Gradska Corsa srce je Opela od 1982. godine, ove godine ona je i najprodavaniji model automobila u Hrvatskoj, a u novu je generaciju njemački proizvođač utkao svo svoje umijeće i punu paletu moderne tehnologije. Moderan je, naravno, i dizajn. Nova Corsa atraktivna je, djeluje mladenački. "Nos" joj je potpuno nov, upečatljiva su potpuno LED svjetla, kao i Opel Vizor, karakteristična maska. Čist dizajn vlada i straga, gdje uočavamo i novi natpis. U kabini nalazimo potpuno digitalni kokpit te novi sistem za informisanje i zabavu, prilagodljiv i s bežičnim ažuriranjima. Omogućuje upotrebu više uređaja, a u novoj Corsi moguće je i bežično punjenje pametnog telefona. Uz 10-inčni dodirni zaslon infotainmenta, nov je i upravljač te mjenjač. Sjedala, jedan od dva elementa kojima ovaj proizvođač posvećuje dodatnu pažnju (drugi su svjetla, konkretno nova IntelliLux LED Matrix svjetla), udobna su i prostrana. Prostora za ovaj segment ima dovoljno i na stražnjim sjedištima. Prtljažnik prima do 1081 litru, sa spuštenim zadnjim sjedištima. Ispod poda gepeka dodatni su pretinci, praktični za pohranu opreme vozila i kablova za punjenje kod električne Corse.

Što se tiče pogonske game, Corsa se nudi s benzinskim motorima, u hibridnoj izvedbi te kao potpuno električan model. Corsa Electric dolazi sa 136 konjskih snaga, kao i dosad, ali novina je model s većim dometom, s novim električnim motorom od 156 KS. U oba slučaja, maksimalni okretni moment je 260 Nm, ali prinova u Corsinoj električnoj gami s jednim punjenjem 51 kWh baterije može prijeći do 405 km, prenosi "Večernji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije