Novosti

Osvježeni MINI hečbek i kabriolet za 2018.

Osvježeni MINI hečbek i kabriolet za 2018.
Foto: Ilustracija | Osvježeni MINI hečbek i kabriolet za 2018.

MINI je predstavio osvježene modele iz svoje game sa troja i petoro vrata, u hečbek i kabriolet verziji.

Što se spoljašnjeg dizajna tiče, ovi modeli su dobili restilizovane farove, nove aluminijumske felne i novi, dvodimenzionalni logo brenda koji je predstavljen krajem 2017. godine. Zadnja svijetla i dalje imaju motive zastave Ujedinjenog Kraljvstva, a tu su i tri nove metalik boje spoljašnjosti: Emerald Grey, Starlight Blue i Solaris Orange. Tu je i novi Piano Black paket spoljašnosti koji je zamijenio hromirane detalje, detaljima u crnom sjaju.

Što se enterijera tiče, vozače očekuje novi trokraki volan kao i ažurirani audio sistem i ekran u boji veličine 6,5 inča.

Za one koji su spremni da izdvoje malo više novca, tu je Malt Brown Chesterfield kožni paket, ekran osjetljiv na dodir sa navigacijom veličine 8,8 inča i bežični punjač za telefon.

Kada već govorimo o ažuriranjima, MINI-jev sistem konekcije sada ima nekoliko novih opcija u koje spadaju informacije o saobraćaju i pristup MINI online portalu koji vozaču pruža sve bitne vijesti, informacije o vremenu i lokalne cijene goriva.

I dok su stilske promjene relativno male, inženjeri su ažurirali elektroniku na agregatima, dovod ulja, hlađenje motora i izduvni sistem. Kompanija je takođe odlučila da poklopce agregata izradi od ugljenikovih vlakana i ojačane plastike, kako bi smanjila ukupnu težinu vozila.

Na evropskom tržištu restilizovani MINI sa troja i petoro vrata biće dostupan sa sedam pogonskih jedinica, koji proizvode od 75 do 192 konjske snage (na Cooper S verziji).

MINI Cabrio imaće u ponudi šest motora, a osnovna verzija koristiće za pogon benzinski agregat koji proizvodi 102 konjske snage. U zavisnosti od toga za koji se agregat odluče, kupci će moći da biraju između šestostepenog manuelnog i sedmostepenog automatizovanog sa duplim kvačilom, i osmostepenogautomoatskog mjenjača.

MINI za 2018. godinu debitovaće na predstojećem sajmu automobila u Detroitu, koji se održava u drugoj polovini januara, a automobili će se prodavati kao modeli za 2019. godinu.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije